Női egészségtippek

A Walurinal Női egészségtippek címmel készített egy miniprogram sorozatot, amelyben kifejezetten Nők szempontjából fontos és érdekes témákat dolgoztunk fel. Az egyes videókban hasznos tanácsokat és információkat hallhat például az intimtornáról, a gyógyvizekről vagy az egészséges táplálkozásról.

Vegetáriánus

Megkülönböztetünk vegán és vegetáriánus étrendet. De mi lehet a különbség a kettő között?

Egészséges táplálkozás

A tudatos táplálkozáshoz akár apró lépésekkel is el tudunk jutni. Szakértők szerint a fehér lisztet és a fehér cukrot egészségesebb anyagokkal kell helyettesíteni, mint például a teljes kiőrlésű liszt és a méz.

Akupunktura

A hagyományos kínai orvoslás része az akupunktura, amely több ezer éves múltra tekint vissza. Sok betegség abból adódik, hogy a test különböző részein az energetikai pályákon elakadás vagy túlműködés keletkezik. Az akupunktura segítségével lehet a pályák működését helyreállítani, és megszüntetni különböző betegségeket.

Aromaterápia

Az illatokkal való gyógyítás már több ezer éves múltra tekint vissza. Az aromaterápia sok férfi és női betegség gyógyítására alkalmas, mint például hasfájás vagy egy migrénes fejfájás.

Infraszauna

Az infraszauna esetén belülről és gógyító hatása mellett a levegő közvetítése nélkül melegít. Ráadásul magas mennyiségű kalóriát el lehet égetni rövid idő alatt.

Talpmasszázs

Talpunk egyes pontjai közvetlen összeköttetésben állnak a testrészeinkkel, így azok megbetegedése esetén a talpmasszázs segítségével egészségünk gyorsabban helyreállítható.

Lúgosítás

A lúgosítás a savtalanítás egyik módja, mely során olyan ételeket érdemes fogyasztani, amik közömbösítik a savakat. Ilyen lehet például a hal vagy a zöld színű zöldségek.

Gyógyvíz

Más a termál és más a gyógyvíz. Az egyik kívülről a másik belülről is hat. Az ország szinte minden részén található termálfürdő, azonban nem mindegy, milyen tünettel megyünk, ugyanis tájegységenként változó a vizek összetétele.

Forró jóga

A forró jóga vagy más nevén hot jóga nemcsak a testre, hanem a lélekre is jó hatással van.

Intim torna

Az intim torna a nők számára ugyanolyan fontos mint bármilyen más izom és testrész tornáztatása.

Főoldal Az oldal tetejére