Minőségi garancia

A Walmark teljesíti a gyógyszerek gyártására és értékesítésére vonatkozó követleményeket.

A Walmark cég 1992-től foglalkozik étrend-kiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövény készítmények és 2004 óta gyógyszerek értékesítésével és gyártásával.

A Walmark teljesítette a gyógyszerekről szóló törvény és a gyógyszerek készítését és értékesítését illető HGYGY előírások követelményeit a Cseh Köztársaság területén és egyben igazolta a bevezetett Helyes Gyártási Gyakorlat (HGYGY) rendszerének működőképességét. A Helyes Gyártási Gyakorlat olyan szabályok összessége, melyek kötelezőek a gyógyszer készítmények gyártói számára. A gyógyszer készítmények gyártója e szabványok szerint köteles a gyártás és az összes összefüggő folyamat olyan lefolyását biztosítani, mely garantálja a minőségi, hatásos és biztonságos gyógyszer gyártását. A Walmark 2003 óta rendelkezik gyógyszerek gyártására vonatkozó engedéllyel.

Minőségirányítási rendszer

A Walmark vállalatnál a termelés összhangban zajlik az egyes termékek gyártásával szemben támasztott összes törvényi előírással. Ez elsősorban az Élelmiszer-törvényt, a Gyógyszereket érintő törvényeket és az Egészségügyi ill. a Mezőgazdasági Minisztérium kapcsolódó előírásait érinti. A forgalmazott termékek bejegyzése minden hatályos szabályozásnak megfelel.

GMP - Helyes Gyártási Gyakorlat (HGYGY)

Széleskörű, a törvény által előírtnál szigorúbb követelmények, melyek az élelmiszergyártás esetében kiemelten fontos szerepet töltenek be. A helyes gyártási gyakorlatot a gyógyszerek előállításánál a törvény követeli meg, ám a gyógyszer-divízió az étrend-kiegészítők készítésénél is alkalmazza a javasolt HGYGY folyamatokat.

Minőségellenőrzés

A minőségellenőrzés az anyagmozgás (feldolgozás) minden fokozatát érinti. Ellenőrzésre kerülnek a bejövő nyersanyagok, a félkész termékek a gyártási műveletek során folyamatosan és az egyes műveletek után is ellenőrzésre kerülnek, majd a kimenő késztermékek is minőségvizsgálaton esnek át. Amennyiben az anyag nem felel meg a minőségi követelményeknek, nem kerül be a feldolgozási, illetve a forgalmazási folyamatba. Rendszeresen ellenőrizzük a gyártás és raktározás körülményeit is.

Minőségbiztosítás

A minőségbiztosítás olyan rendszerezett tevékenységek összessége, melyek a minőségi termékek gyártását hivatottak biztosítani. Így folyamatos ellenőrzés alatt állnak a bejövő nyersanyagok, a félkész termékek az egyes műveletek után, majd a kimenő késztermékek is minőségvizsgálaton esnek át. Magába foglalja az összes nyersanyagra, félkész termékekre és kész termékekre vonatkozó minőségi követelményeket, a berendezést, a gyártási és raktározási tereket illető követelményeket, a gyártási és ellenőrzési folyamatok megállapítását. Biztosítja a dolgozók képzését és reklamáció, valamint a megállapított hiányosságok esetén elvégzi a vizsgálatokat. A belső ellenőrzés rendszere ellenőrzi az egyes folyamatokat, és az egész minőségellenőrzési rendszer működőképességét. A belső ellenőrzés az összes folyamat, előírások betartására, a jegyzőkönyvek kiállítására valamint a felvásárlással, kontrollal, gyártással és raktározással összefüggő további tevékenységekre irányulnak. A Walmark emellett rendszeresen igénybe veszi független minőségellenőrök (auditorok) szolgáltatását, akik a HGYGY rendszer bevezetésével és fejlesztésével, tanácsadással és a HGYGY követelményeire irányuló auditokkal foglalkoznak.

Kritikus pontok rendszere (HACCP, Hazard Analysis Critical Control Points)

Az étrend-kiegészítők gyártásának terén a cég olyan minőségellenőrzési rendszert alkalmaz, amely összhangban van a kritikus pontok rendszerével, melyet az élelmiszerkészítésnél szokás megkövetelni. A gyártási folyamatok során ez a rendszer elemzi azokat a veszélyeket, kritikus lépéseket és folyamatokat, melyek befolyásolhatják a termékek minőségét, és úgy állapítja meg a kijavításra irányuló intézkedéseket, hogy a termékek egészségre való ártalmatlansága biztosított legyen.

Főoldal Az oldal tetejére